Cart

2 PORCEDo hodinkyNew

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA SALÁT

  • 2 vejce
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 kuřecí prso
  • 1 římský salát
  • 150 g rajčat
  • 1 šalotka
  • 1 menší avokádo nebo polovina většího kusu
  • 50 g sýru s modrou plísní

SUROVINY NA ZÁLIVKU

  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Čerstvě namletý pepř
  • Sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1 Vejce vložíme do vody, uvedeme do varu a vaříme 6-8 minut. Poté vejce vložíme do studené vody, necháme vychladit a oloupeme.
  • 2Slaninu nakrájíme na drobné kostky a na pánvi opečeme do zlatova. Vyndáme ji z pánve, necháme vyškvařený tuk a na něm opečeme kuřecí prso, které osolíme. Prso opékáme ze všech stran na středním plameni, tak dlouho dokud není propečené. Poté dáme na pár minut odpočinout a nakrájíme na kousky.
  • 3Na zálivku smícháme uvedené suroviny a dochutíme solí a mletým pepřem.
  • 4Římský salát omyjeme a nakrájíme na proužky, rajčata na menší kousky, šalotku na proužky, zalijeme dresinkem a zamícháme. Avokádo zbavíme slupky a pecky a nakrájíme na silnější proužky nebo kostky.
  • 5Do misky vložíme salát, rozpůlené vejce, kousky kuřecího masa, avokádo a slaninu. Posypeme kousky sýra a můžeme podávat.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA SALÁT

SUROVINY NA ZÁLIVKU