30 KUSŮDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 230 g másla
- 200 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo sušeného vanilkového lusku
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 200 g hořkých čokoládových peciček nebo nasekané čokolády
- Ovoce sušené mrazem na posypání (nemusí být)
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si plech s pečicím papírem.
- 2Ve velké míse utřeme máslo s oběma cukry, dokud nevznikne hladká a nadýchaná směs. Trvá to asi 3-5 minut.
- 3Přidáme vejce jedno po druhém a vždy dobře zašleháme.
- 4Poté přimícháme vanilkový extrakt nebo sušený vanilkový lusk.
- 5V jiné míse smícháme mouku, jedlou sodu a sůl.
- 6Postupně tuto směs přidáváme do máslové směsi, dokud se těsto nespojí.
- 7Nakonec do těsta vmícháme čokoládové pecičky.
- 8Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu a pokládáme je na plech s pečicím papírem.
- 9Necháme mezi nimi dostatek místa, protože se při pečení roztečou.
- 10Pečeme 8-10 minut, dokud okraje nejsou zlatavé, ale střed je ještě trochu měkký.
- 11Necháme je na plechu chvíli vychladnout, aby se zpevnily, a poté je přemístíme na mřížku. Posypeme sušenými jahodami.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.