4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 4 kuřecí prsa (cca 600 g)
- 3 vejce velikosti M
- 200 g panko strouhanky
- 1 velká cibule, nadrobno (cca 200 g)
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 3 lžíce žluté kari pasty
- 450 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 jablko
- 2 menší mrkve
- 2 menší brambory
- 400 ml kokosového mléka
- Hrst čerstvé thajské bazalky
- 400 g jasmínové rýže
- Chilli dle chuti
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Rostlinný olej
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Obalíme je v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance.
- 3Rozpálíme olej a smažíme kuřecí prsa dozlatova, asi 3–4 minuty z každé strany. Necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 4Na pánvi a 3 lžíce rostlinného oleje dozlatova orestujeme najemno nasekanou cibuli. Přidáme česnek a necháme ho rozvonět. Přidáme 3 lžíce žluté kari pasty a krátce orestujeme.
- 5Poté přidáme na kostky nakrájenou mrkev, brambory a jablko. Přilijeme vývar, sójovou omáčku a čerstvou bazalku a vaříme cca 20 minut, dokud není vše měkké.
- 6Dále necháme chvíli vychladnout a rozmixujeme dohladka. Přidáme kokosové mléko, a ještě necháme projít varem. Dochutíme solí, pepřem a chilli dle chuti.
- 7Mezitím si uvaříme rýži dle návodu.
- 8Kuřecí maso podáváme nakrájené na plátky s kari omáčkou a jasmínovou rýží.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.