Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 4 kuřecí prsa (cca 600 g)
  • 3 vejce velikosti M
  • 200 g panko strouhanky
  • 1 velká cibule, nadrobno (cca 200 g)
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 3 lžíce žluté kari pasty
  • 450 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 jablko
  • 2 menší mrkve
  • 2 menší brambory
  • 400 ml kokosového mléka
  • Hrst čerstvé thajské bazalky
  • 400 g jasmínové rýže
  • Chilli dle chuti
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Rostlinný olej

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 2Obalíme je v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance.
  • 3Rozpálíme olej a smažíme kuřecí prsa dozlatova, asi 3–4 minuty z každé strany. Necháme okapat na papírovém ubrousku.
  • 4Na pánvi a 3 lžíce rostlinného oleje dozlatova orestujeme najemno nasekanou cibuli. Přidáme česnek a necháme ho rozvonět. Přidáme 3 lžíce žluté kari pasty a krátce orestujeme.
  • 5Poté přidáme na kostky nakrájenou mrkev, brambory a jablko. Přilijeme vývar, sójovou omáčku a čerstvou bazalku a vaříme cca 20 minut, dokud není vše měkké.
  • 6Dále necháme chvíli vychladnout a rozmixujeme dohladka. Přidáme kokosové mléko, a ještě necháme projít varem. Dochutíme solí, pepřem a chilli dle chuti.
  • 7Mezitím si uvaříme rýži dle návodu.
  • 8Kuřecí maso podáváme nakrájené na plátky s kari omáčkou a jasmínovou rýží.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY