Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 500 g špaget
  • 300 g guanciale
  • 3 žloutky
  • 50 g sýru pecorino + extra na sevis
  • sůl
  • černý pepř celý

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Guanciale zbavte kůže a vrchní kořeněné části. Nakrájejte ho na kostky o velikosti přibližně 1 x 1 cm a dejte na studenou pánev. Na mírném ohni nechte guanciale vyškvařit dozlatova. Poté všechen tuk z pánve slijte do misky a pánev s guanciale dejte zatím stranou.
  • 2Připravte si větší hrnec s vodou na těstoviny. Přiveďte ji k varu a poté ji osolte (můžete osolit méně, než jste zvyklí, protože slanost výsledného jídla doplní ještě slané guanciale a pecorino).
  • 3V misce smíchejte žloutky, najemno nastrouhaný sýr, polovinu tuku z guanciale a asi 100 ml horké vody z hrnce. Směs dobře rozmíchejte, osolte a opepřete.
  • 4Dejte vařit těstoviny. Vařte je do konzistence al dente. Uvařené těstoviny přendejte do pánve s guanciale, přidejte žloutkovou směs a asi 1 naběračku vody z hrnce, kde se vařily těstoviny.
  • 5Pánev postavte na hrnec s vodou, Plamen ztlumte na minimum a celý obsah pánve začněte míchat. Voda v hrnci by měla jen jemně probublávat, aby se vám žloutky nesrazily.
  • 6Po pár minutách se začne omáčka zahušťovat, pokud by se vám zdálo, že je příliš hustá, přidejte další naběračku vody z hrnce.
  • 7Tímto způsobem přípravy carbonara nad párou docílíte perfektní krémové konzistence.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY