4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 menší římský salát (cca 150 g)
- ½ větší okurky hadovky (cca 150 g)
- 5 středních ředkviček (5× cca 20 g)
- 2 stonky jarní cibulky (2× cca 20 g)
- 50 g čerstvé petrželové natě
- 20 g čerstvé máty
- Pita chléb k podávání
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce medu v tekutém stavu
- Sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Římský salát nakrájejte na menší kusy. Okurku a ředkvičky nakrájejte na menší kostičky. Jarní cibulku, petrželovou nať i mátu nakrájejte najemno. Nakrájené ingredience dejte do větší mísy.
- 2 Následně dejte předehřívat troubu na 200 °C a vyložte si pečicím papírem plech. Pita chléb podélně rozpulte, aby vznikla 2 tenčí kolečka, a každé kolečko nakrájejte na drobné kostičky (cca 1 cm × 1 cm). Nakrájenou pitu rozprostřete na vyložený plech, dejte do vyhřáté trouby a pečte 4–5 minut při 190–200 °C. Poté plech z trouby vyndejte, kostičky pity promíchejte a obraťte, vložte plech zpět do trouby a pečte dalších 4–5 minut při 190–200 °C, dokud kostičky nebudou zlatavé a křupavé.
- 3 V průběhu pečení si připravte zálivku: Nachystejte si uzavíratelnou nádobu, dejte do ní olivový olej, citronovou šťávu, med a sůl, nádobu uzavřete a protřepte ji, aby se všechny ingredience uvnitř spojily. Vzniklou směs přilijte do mísy s nakrájenou zeleninou a bylinkami.
- 4Až se dopečou kostičky pity, přidejte je do mísy a celou směs důkladně promíchejte. Hotový salát rozdělte na 4 porce a ihned podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.