Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA LÍVANCE

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 30 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 40 g ovesných vloček jemných
  • 2 lžíce medu v tekutém stavu
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 vejce velikosti M

SUROVINY NA ROZVAR

  • 200 g libovolného mraženého lesního ovoce (rozmraženého)
  • 2 lžíce medu
  • Kůra z ½ středního citronu (nastrouhaná najemno)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

SUROVINY K TIPU

  • Jogurt
  • Zakysaná smetana

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu začněte předehřívat na 180–185 °C a nachystejte si plech (cca 30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem.
  • 2Do větší mísy vložte tvaroh, špaldovou mouku, ovesné vločky, med, kypřicí prášek, 2 lžíce slunečnicového oleje a 1 vejce a ze směsi vypracujte lehce lepivé těsto. Poté si navlhčete ruce a na vyloženém plechu z těsta vytvořte celkem 8 kuliček o hmotnosti cca 55–60 g. Následně každou kuličku navlhčenou rukou stlačte na placku o výšce cca 1 cm.
  • 3Plech s plackami přemístěte do trouby a pečte 20–25 minut při 180–185 °C.
  • 4 Mezitím si připravte rozvar. Do menšího hrnce vložte rozmražené lesní ovoce, med a citronovou kůru a na středním plameni přiveďte směs k varu. Následně směs vařte 4–5 minut na středním plameni a pravidelně ji promíchávejte, aby se spodek nepřipálil. Po uvedené době si v 50 ml vody rozmíchejte 1 lžičku kukuřičného škrobu, vzniklou směs přilijte do hrnce s ovocem a celou směs zahřívejte další 1–2 minuty na středním plameni, dokud nezhoustne. Poté hrnec odstavte z přívodu tepla.
  • 5Až se dopečou lívance, rozdělte je do 2 talířů, každou porci přelijte ovocným rozvarem a podávejte.
Tip
Ke každé porci lívanců můžete přidat ještě 1 lžíci bílého jogurtu nebo zakysané smetany.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA LÍVANCE

SUROVINY NA ROZVAR

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SUROVINY K TIPU