4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 10 malých syrových brambor Grenaille* (10× 30 g)
- 2 větší rajčata (2× cca 150 g)
- 1 střední hlávka salátu Little Gem (můžete nahradit 1 menším římským salátem o hmotnosti cca 200 g)
- 3 vejce velikosti M
- 100 g čerstvých (nebo mražených) fazolových lusků
- 50 g vypeckovaných černých oliv (můžete vynechat)
- 300 g tuňáka ve vlastní šťávě
- Sůl
SUROVINY NA DRESINK
- 1 menší stroužek česneku
- 3 lžíce červeného vinného octa (můžete nahradit citronovou šťávou)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve dejte vařit brambory: Důkladně je omyjte kartáčkem pod tekoucí vodou (ale neloupejte), poté je vložte do menšího hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Mezitím nakrájejte rajčata na čtvrtiny a salát Little Gem na menší kousky. Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, snižte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a brambory vařte 14–15 minut.
- 2Během vaření brambor si uvařte vejce: Vložte je do menšího hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte 7–8 minut na středním až silném plameni. Po uvaření vejce prudce zchlaďte ve studené vodě.
- 3Přibližně 2 minuty před koncem vaření brambor k nim do hrnce přidejte fazolové lusky. Až se brambory a fazolové lusky dovaří, sceďte je a zchlaďte pod tekoucí vodou. Poté každou uvařenou bramboru rozkrojte na poloviny.
- 4Nyní si připravte dresink: Česnek oloupejte a prolisujte do větší mísy, přidejte k němu vinný ocet, dijonskou hořčici, olivový olej, sůl a pepř a celou směs důkladně vyšlehejte metličkou.
- 5Následně do mísy ke dresinku přidejte nakrájené brambory, uvařené fazolové lusky a černé olivy. Tuňáka sceďte a také přidejte do mísy. Poté do mísy přidejte nakrájená rajčata a salát Little Gem a celý obsah mísy promíchejte.
- 6 Nakonec nakrájejte vychladlá vejce na čtvrtiny. Salát z mísy rozdělte na 4 porce, do každé přidejte 3 kousky vajec a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.