Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
1 DORTDo hodinkyNew

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 4 vejce velikosti M
  • 50 g másla (změklého)
  • 30 g třtinového cukru krystal
  • 50 g jablečného pyré
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 50 g medu v tekutém stavu
  • 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 100 g hořké čokolády (alespoň 85%)
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

SUROVINY K TIPU

  • Meruňková marmeláda

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si pečicím papírem vyložte kulatou dortovou formu (⌀ 22 cm). Poté si připravte větší mísu a vyšší mixovací nádobu, nachystejte si vejce a oddělte žloutky od bílků: Žloutky dávejte do mísy a bílky do vyšší nádoby. Nádobu s bílky dejte prozatím do lednice a dejte předehřívat troubu na 175 °C.
  • 2Následně ke žloutkům v míse přidejte změklé máslo, třtinový cukr, jablečné pyré, holandské kakao a med a vše šlehejte ručním šlehačem 3–4 minuty, dokud se krystaly cukru nerozpustí. Poté vyndejte z lednice nádobu s bílky, přidejte do ní špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem bílky šlehejte 2–3 minuty, dokud nevznikne tuhý sníh. Následně do žloutkové směsi v míse zapracujte nejprve špaldovou mouku a poté opatrně, po 2 dávkách, i vyšlehaný bílkový sníh.
  • 3Výsledné těsto nalijte do vyložené dortové formy, přemístěte do vyhřáté trouby a pečte 50–55 minut při 170–175 °C.
  • 4 Po upečení korpus vyndejte z trouby a nechte ho alespoň 20 minut chladnout ve formě.
  • 5Následně si připravte vodní lázeň na rozpuštění čokolády: Nachystejte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a přiveďte ji k mírnému varu. Mezitím si do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, misku vložte opatrně do hrnce (její dno se nesmí dotýkat vody) a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou. Až budete misku z hrnce vyndávat, dejte pozor, aby vás uniklá pára z hrnce neopařila.
  • 6Rozpuštěnou čokoládu nalijte na vychladlý korpus, vezměte si lžíci a její spodní stranou čokoládu rozetřete po celém povrchu korpusu. Poté dort dejte alespoň na 30 minut do lednice, aby čokoláda ztuhla.
  • 7Vychlazený dort nakrájejte na 6 porcí a podávejte.
Tip
Upečený korpus můžete také podélně rozříznout na půl a potřít cca 150 g libovolné marmelády (nejlépe meruňkové).
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SUROVINY K TIPU