Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 střední žluté cibule (2× cca 70 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 střední mrkve (2× cca 70 g)
  • 150 g řapíkatého celeru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 400 g mletého krůtího masa (max. 10 % tuku)
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • Šťáva z 1 většího citronu
  • 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Špagety
  • Parmazán

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Řapíkatý celer očistěte a rovněž nakrájejte na malé kostičky.
  • 2 Nyní si nachystejte hlubší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Následně do pánve přidejte nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer a vše opékejte 3–4 minuty na středním plameni. Poté do pánve přidejte mleté krůtí maso a vše opékejte dalších 8–10 minut na středním plameni. Následně přidejte rajčatový protlak, oregano, sušenou bazalku, citronovou šťávu, sůl a pepř a vše opékejte další 3–4 minuty. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň, přidejte do pánve 150 ml vody a krájená rajčata z plechovky, pánev přiklopte pokličkou a celou směs vařte 20–25 minut.
  • 3Po uvedené době směs v pánvi podle potřeby dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Tip
Hotovou boloňskou omáčku podávejte se špagetami a hoblinkami parmazánu. Můžete ji i zamrazit – v mrazáku vám vydrží až 6 měsíců.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE