Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 100 g loupané půlené červené čočky v suchém stavu
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • ⅓ lžičky soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Červenou čočku zalijte vodou a nechte 8 hodin namočenou ve vodě (ideálně přes noc).
  • 2Po uvedené době čočku sceďte a dobře propláchněte pod studenou vodou. Následně ji vložte do mixéru, přidejte k ní 180 ml vody, 1 lžíci oleje a ⅓ lžičky soli a vše rozmixujte na hladké těsto.
  • 3 Nyní si připravte středně velkou nepřilnavou pánev o průměru cca 20 cm a nasucho ji rozehřejte na středním plameni. Poté ztlumte plamen na mírný až střední stupeň a z připraveného těsta na pánvi postupně připravte 4 placky – do pánve vždy nalijte ¼ těsta a opékejte 2–3 minuty z každé strany.
  • 4Hotové placky podávejte ihned nebo skladujte v lednici a spotřebujte do 2–3 dnů.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY