4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 4 kuřecí prsa
- 40 g parmazánu
- 200 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- 1 malá žlutá cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 velké hrsti čerstvého baby špenátu
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Cibuli i česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Kuřecí prsa očistěte a posypte solí a pepřem. Parmazán nastrouhejte najemno.
- 2Následně si ve větší pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte kuřecí prsa a opečte je na středním až silném plameni z obou stran dozlatova (mělo by postačit 7–9 minut z každé strany – záleží na tloušťce kuřecích prsou).
- 3Opečená kuřecí prsa z pánve vyjměte a dejte zatím stranou. Poté ve stejné pánvi rozehřejte další lžíci oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni. Následně do pánve přidejte nakrájený česnek a vše opékejte dalších 30–60 sekund na středním plameni. Poté přidejte smetanu na vaření, promíchejte, dejte do pánve opečená kuřecí prsa a obsah pánve vařte 2–3 minuty na středním plameni. Nakonec do pánve přidejte baby špenát, vše vařte další 2–3 minuty na středním plameni a poté pánev odstavte.
- 4Hotové florentine posypte nastrouhaným parmazánem, rozdělte na 4 porce a podávejte.
Tip
Pokrm ozdobte čerstvou bazalkou a jako přílohu podávejte celozrnné pšeničné špagety.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová