Cart

10 PORCÍDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA KORPUS

  • 500 g mrkve
  • 5 vajec velikosti M
  • 120 g třtinového cukru krystal
  • 200 g jemně mletých mandlí
  • 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • Sůl

SUROVINY NA KRÉM

  • 200 g smetanového sýra
  • 2 lžíce medu v tekutém stavu
  • 100 g polotučného tvarohu z vaničky

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Poté si připravte mísu a vyšší mixovací nádobu, nachystejte si vejce a oddělte žloutky od bílků: Žloutky dávejte do mísy a bílky do vyšší nádoby.
  • 2Následně si vyložte pečicím papírem kulatou koláčovou formu (⌀ 22 cm), dejte předehřívat troubu na 170 °C a připravte těsto: Ke žloutkům v míse přidejte 90 g třtinového cukru a tuto směs šlehejte ručním šlehačem, dokud nevznikne pěna a směs nezdvojnásobí svůj objem. Do vyšlehané směsi přidejte nastrouhanou mrkev a mleté mandle, prosejte do ní špaldovou mouku, kypřicí prášek a špetku soli a celý obsah mísy důkladně promíchejte, aby vzniklo hutnější těsto. Následně si připravte tyčový mixér se šlehacím nástavcem, bílky ve vyšší nádobě vyšlehejte do téměř tuhého sněhu (zabere to zhruba 2 minuty), poté k nim přisypte 30 g třtinového cukru a šlehejte dále, dokud nevznikne pevný, tuhý sníh. Z vyšlehaného sněhu odeberte cca ¼ a toto množství opatrně přimíchejte do mrkvového těsta v míse, aby se nadlehčilo. Následně do mísy opatrně zapracujte i zbytek bílkového sněhu.
  • 3Hotové těsto nalijte do vyložené formy a pečte 55–60 minut při 165–170 °C.
  • 4Po upečení koláč vyndejte z trouby a nechte ho cca 1 hodinu chladnout ve formě.
  • 5Mezitím si připravte krém: V hlubší míse si společně vyšlehejte smetanový sýr, med a tvaroh.
  • 6Až koláč vychladne, potřete ho připraveným krémem. Následně koláč nakrájejte na 10 porcí a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE