Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 400 g staršího chleba, nakrájeného na silnější plátky
  • 800 g zralých rajčat
  • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
  • 3-4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 svazek čerstvé bazalky, nasekané (několik lístků ponechejte na ozdobu)
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Pokud používáte čerstvá rajčata, nařízněte jejich slupku křížem, ponořte je na několik sekund do vroucí vody a poté je zchlaďte ve studené vodě. Slupky snadno stáhnete. Rajčata následně nasekejte na menší kousky.
  • 2Ve velkém hrnci zahřejte 2 lžíce olivového oleje na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji, dokud nezměkne a nezačne zlátnout. Poté přidejte nasekaný česnek a restujte další 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
  • 3Do hrnce přidejte nasekaná rajčata a nechte je vařit asi 10 minut, dokud se začnou rozpadat. Přidejte sůl, pepř a pokud jsou rajčata příliš kyselá, můžete přidat špetku cukru.
  • 4Přidejte do hrnce chléb a promíchejte, aby nasákl rajčatovou směsí.
  • 5Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou (přidávejte postupně, podle toho, jak hustou polévku chcete mít). Polévku přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte mírně probublávat asi 20-30 minut, dokud se chléb úplně nerozpadne a polévka nezíská krémovou konzistenci.
  • 6Vmíchejte nasekanou bazalku a zbytek olivového oleje. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete podle chuti.
Rohlík cooks

SUROVINY