Cart

6 PORCÍDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA TĚSTO

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g studeného másla, nakrájeného na kostičky
  • 1 žloutek
  • Špetka soli

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 200 g strouhaného sýra (např. čedar, ementál, gruyère nebo jejich kombinace)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno (volitelné)
  • 100 g slaniny nebo šunky, nakrájené na kostičky (volitelné)
  • 150 g čerstvého špenátu (nebo 100 g mraženého špenátu, rozmraženého a vymačkaného)
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1V míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přidejte studené máslo a prsty nebo cukrářskou špachtlí zapracujte do mouky, dokud směs nepřipomíná hrubou strouhanku.
  • 2Přidejte žloutek a 2-3 lžíce studené vody. Rychle promíchejte, aby se těsto spojilo. Pokud je těsto příliš suché, přidejte ještě trochu vody.
  • 3Těsto vytvarujte do koule, zabalte do potravinové fólie a nechte ho 30 minut odpočinout v lednici.
  • 4Předehřejte troubu na 180°C.
  • 5Vychlazené těsto vyválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 3-4 mm a vložte ho do formy na koláč (o průměru cca 24-26 cm). Okraje těsta přitlačte ke stranám formy a přebytečné těsto odřízněte.
  • 6Těsto propíchejte vidličkou, aby se během pečení nezvedalo. Přikryjte pečicím papírem a zatěžte fazolemi nebo jinou zátěží.
  • 7Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut, poté zátěž a papír odstraňte a pečte dalších 5 minut, aby bylo těsto lehce zlatavé.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Na pánvi osmahněte na střední teplotě nakrájenou cibuli a slaninu (pokud používáte), dokud není cibule měkká a slanina křupavá. Přidejte čerstvý špenát a smažte, dokud špenát nezavadne (pokud používáte mražený špenát, přidejte ho a jen krátce prohřejte). Nechte směs zchladnout.
  • 2V míse rozšlehejte vejce se smetanou. Přidejte strouhaný sýr, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř podle chuti.
  • 3Přidejte do směsi osmahnutou cibuli, slaninu a špenát.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Náplň nalijte na předpečené těsto a rovnoměrně ji rozprostřete.
  • 2Quiche pečte v troubě předehřáté na 180°C dalších 25-30 minut, nebo dokud není náplň ztuhlá a povrch zlatavý.
  • 3Nechte quiche před krájením lehce vychladnout.
Rohlík cooks

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ