Cart

30 KUSŮDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g studeného másla, nakrájeného na kostičky
  • 100 g parmazánu, jemně nastrouhaného
  • 1/4 lžičky soli
  • Špetka kajenského pepře (volitelné, pro jemnou pikantnost)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1V míse smíchejte mouku, sůl a špetku kajenského pepře (pokud používáte). Přidejte studené máslo a pomocí prstů nebo cukrářské špachtle zapracujte máslo do mouky, dokud směs nepřipomíná hrubou strouhanku. Vmíchejte nastrouhaný parmazán.
  • 2Pokud je směs příliš suchá, přidejte 1 lžíci studené vody a rychle promíchejte, aby se těsto spojilo. Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
  • 3Předehřejte troubu na 180°C. Vychlazené těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 3-4 mm. Pomocí vykrajovátka (např. kulatého nebo jiného tvaru) vykrojte krekry. Krekry opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
  • 4Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, dokud krekry nejsou zlatavé na okrajích. Po upečení je nechte zcela vychladnout na plechu.
Rohlík cooks

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE