4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA MASOVOU SMĚS
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 střední cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 mrkve (nakrájené na malé kostičky)
- 1 celer (nakrájený na malé kostičky)
- 100 g hrášku (může být mražený)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml hovězího nebo kuřecího vývaru
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA BRAMROVOU KAŠI
- 1 kg brambor
- 50 g másla
- 100 ml mléka (může být i více podle potřeby)
- 1 žloutek (volitelné pro bohatší chuť a barvu)
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA BRAMBOROVOU KAŠI
- 1Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě doměkka (cca 15-20 minut).
- 2Sceďte a ještě horké rozmačkejte s máslem a mlékem do hladké kaše. Přidejte sůl, pepř a žloutek (pokud používáte). Dobře promíchejte a nechte stranou.
POSTUP NA MASOVOU SMĚS
- 1Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej na střední teplotu.
- 2Přidejte cibuli a česnek, a smažte, dokud nezesklovatí (cca 5 minut).
- 3Přidejte mleté maso a smažte, dokud není důkladně propečené a nezhnědne (cca 8-10 minut).
- 4Přidejte mrkev, pastinák nebo celer a smažte další 5 minut.
- 5Vmíchejte rajčatový protlak a mouku, a vařte další 2 minuty, aby se mouka propekla.
- 6Přilijte vývar, worcesterskou omáčku, tymián a rozmarýn. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
- 7Snižte teplotu a nechte směs dusit přibližně 20 minut, dokud není zelenina měkká a omáčka se nezredukuje.
- 8Na závěr přidejte hrášek, osolte a opepřete podle chuti.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Předehřejte troubu na 200°C.
- 2Masovou směs přeneste do zapékací misky a rovnoměrně ji rozprostřete.
- 3Na masovou směs naneste bramborovou kaši. Můžete ji uhladit lžící nebo vytvořit vzor pomocí vidličky.
- 4Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut, dokud povrch není zlatavý a křupavý.