Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 500 g syrových brambor (libovolný varný typ)
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 10 g čerstvé petrželové natě
  • 10 g čerstvého koriandru (můžete nahradit petrželovou natí)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli vloček (můžete vynechat)
  • Šťáva z ½ menšího citronu
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu dejte předehřívat na 220 °C a vyložte si pečicím papírem plech. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostky (cca 2 cm × 2 cm), rozprostřete na vyložený plech, osolte, zalijte 1 lžící oleje a promíchejte. Následně plech vložte do předehřáté trouby a brambory pečte dozlatova 30–35 minut na 210–220 °C. V polovině pečení brambory promíchejte a obraťte, aby se opekly rovnoměrně.
  • 2Zatímco se brambory pečou, nakrájejte si najemno petrželovou nať a koriandr a obojí vložte do větší mísy. Česnek oloupejte a prolisujte. Poté si vezměte menší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 1 lžíci oleje. Až se olej rozehřeje, dejte do pánve chilli vločky, prolisovaný česnek a ½ celkového množství nakrájené petrželové natě i koriandru a vše opékejte 60–90 sekund na středním plameni, dokud se směs nerozvoní. Následně ji z pánve přendejte do mísy ke zbytku petrželové natě a koriandru.
  • 3 Jakmile se dopečou brambory, vyndejte je z trouby a přidejte do mísy k ostatním ingrediencím. Nakonec do mísy přidejte ještě citronovou šťávu a vše důkladně promíchejte.
  • 4Bramborovou směs rozdělte na 2 porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE