Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 květák
  • 1 kávová lžička kari koření
  • Špetka chilli koření
  • 2 lžíce olivového oleje na květák + 1 lžíce olivového oleje na jogurt s tahini
  • 265 g vařené/konzervované čočky bez nálevu
  • 1 citron
  • 50 g listové petržele
  • 200 g jogurtu řeckého typu
  • 2 lžíce tahini
  • 1 granátové jablko
  • Sůl
  • Pita chléb k podávání

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Zapneme troubu na horní a dolní ohřev a nastavíme 220°C.
  • 2Květák rozdělíme na růžičky, popsypeme kořením, solí a polijeme olivovým olejem. Promícháme tak, aby se růžičky v koření a oleji obalily. Vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut.
  • 3Propláchnutou čočku dáme do mísy, přidáme citronovou šťávu z poloviny citronu, sůl, olivový olej a na drobno nasekanou petrželku. Promícháme.
  • 4Jogurt smícháme s tahini.
  • 5 Na dno talíře rozetřeme jogurt s tahini a na nej poklademe pečený květák a čočkový salát. Posypeme granátovým jablkem. Podáváme s pita chlebem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY