4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 100 g žluté cibule
- 5 stroužků česneku
- 200 g cukety
- 200 g lilku
- 300 g cherry rajčátek
- 100 g červené papriky
- 600 ml vody
- 200 g celozrnného kuskusu v suchém stavu
- 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 hrst čerstvé bazalky
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte jednotlivé ingredience: Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Cuketu a lilek také nakrájejte na tenké plátky a cherry rajčátka rozpulte. Červenou papriku očistěte a nakrájejte na větší kostičky.
- 2Poté si vezměte menší hrnec, nalijte do něj 600 ml vody a přiveďte ji na silném plameni k varu. Jakmile voda začne vřít, sundejte ji z plamene, nasypte do ní kuskus, osolte, promíchejte vařečkou a přiklopte pokličkou. Kuskus nechte pod pokličkou bobtnat 4–7 minut.
- 3Mezitím si připravte pánev a na silném plameni v ní rozpalte 3 lžíce oleje. Následně do pánve vložte nakrájenou cibuli, česnek, lilek, cuketu a papriku a vše za občasného míchání opékejte 3–4 minuty. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, přidejte do pánve rozpůlená cherry rajčátka, sušený tymián, sůl a pepř a celou směs opékejte 3–4 minuty na středním plameni.
- 4Mezitím si nahrubo natrhejte bazalku, sundejte pokličku z nabobtnalého kuskusu a promíchejte ho vidličkou.
- 5Po 3–4minutovém opékání směsi v pánvi vypněte ohřev, přidejte do pánve natrhanou bazalku, promíchejte a podávejte s kuskusem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.