Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA SMETANOVÝ SÝR

  • 500 g bílého jogurtu (3–4 % tuku)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY

  • 400 g cizrny z plechovky
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g ovesných vloček jemných
  • 50 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si vezměte velkou mísu, vložte do ní síto a do síta dejte plátno. Do plátna vložte bílý jogurt a dejte ho odležet přes noc do lednice ⁠–⁠ v plátnu poté zůstane pouze smetanový sýr. Ten následně dochuťte solí a pepřem.
  • 2Nyní si dejte předehřívat troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  • 3Cizrnu z plechovky sceďte a česnek oloupejte. Scezenou cizrnu i oloupaný česnek přemístěte do mixéru a rozmixujte je téměř najemno. Následně do mixéru přidejte ovesné vločky, řepkový olej, citronovou šťávu a sůl a mixujte 1⁠–⁠2 minuty, dokud se všechny ingredience nespojí. Vzniklou směs přendejte na připravený plech s pečicím papírem, přikryjte ji dalším archem pečicího papíru a přes papír ji válečkem vyválejte na cca 3 mm silný plát. Poté odstraňte vrchní arch papíru, plát těsta nožem rozřežte na kostičky nebo libovolné jiné tvary a pečte 30⁠–⁠35 minut při 170⁠–⁠180 °C.
  • 4Po upečení nechte krekry alespoň 20 minut chladnout a poté je podávejte s připraveným smetanovým sýrem.
  • 5Domácí smetanový sýr skladujte v lednici, kde vám vydrží 4⁠–⁠6 dní. Krekry vydrží 4⁠–⁠5 dní v uzavřené nádobě při pokojové teplotě.

TIP

  • 1Sýr můžete před podáváním posypat čerstvě namletým pepřem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA SMETANOVÝ SÝR

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE