Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 400 g syrových batátů
  • 200 g sterilované cizrny z plechovky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 80 g čerstvého baby špenátu

SUROVINY K DRESINKU

  • 100 g kešu ořechů
  • 1 lžíce lahůdkového sušeného droždí
  • Kůra z ½ většího citronu (nastrouhaná najemno) + šťáva z ½ většího citronu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml mandlového mléka (lze nahradit polotučným kravským)
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si plech (27 cm × 35 cm), který vyložte pečicím papírem.
  • 2Batáty oloupejte, nakrájejte na větší kostky a rozprostřete na vyložený plech. Cizrnu sceďte a přidejte k batátům. Následně k batátům a cizrně přidejte mletou papriku, kmín, oregano, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a promíchejte. Plech vložte do trouby a pečte 25–30 minut při 195–200 °C.
  • 3 Mezitím si připravte dresink: Všechny uvedené ingredience vložte do vyšší mixovací nádoby a pomocí tyčového mixéru je rozmixujte dohladka.
  • 4Až se dopečou batáty s cizrnou, vyjměte plech z trouby. Poté si pod proudem studené vody properte baby špenát a vložte ho do větší mísy, kde ho smíchejte s pečenými batáty a cizrnou. Výslednou směs zalijte připraveným dresinkem, promíchejte, rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K DRESINKU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE