3 PORCERychlovka
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 jarní cibulka
- 2 vejce
- 450 g kimchi + 6 lžic šťávy z kimchi
- 200 g hladké špaldové mouky
- 1 čajová lžička cukru
- Olej na smažení
- Microgreens hrášek nebo jiný na servírování
SUROVINY NA OMÁČKU
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce sójové omáčky
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Kimchi nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Obojí vložíme do mísy a přidáme zbývající suroviny společně s 200 g studené vody. Prošleháme tak, aby v těstě nebyly žádné hrudky mouky. Těsto necháme 15 minut odpočinout.
- 2Nepřilnavou pánev pokapeme olejem a zahřejeme. Žár stáhneme na polovinu a pomocí lžíce nanášíme těsto na pánev a tvoříme lívance. Na jeden lívanec použijeme 2 lžíce těsta. Pomalu opékáme, jakmile je spodek lívance zlatavý, obrátíme jej a opékáme dozlatova i z druhé strany. Takto upečeme zbývající lívance.
- 3Podáváme zasypané microgreens a s omáčkou, kterou získáme smícháním rýžového octa a sójové omáčky.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!