Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 jarní cibulka
  • 2 vejce
  • 450 g kimchi + 6 lžic šťávy z kimchi
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 1 čajová lžička cukru
  • Olej na smažení
  • Microgreens hrášek nebo jiný na servírování

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce sójové omáčky

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Kimchi nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Obojí vložíme do mísy a přidáme zbývající suroviny společně s 200 g studené vody. Prošleháme tak, aby v těstě nebyly žádné hrudky mouky. Těsto necháme 15 minut odpočinout.
  • 2Nepřilnavou pánev pokapeme olejem a zahřejeme. Žár stáhneme na polovinu a pomocí lžíce nanášíme těsto na pánev a tvoříme lívance. Na jeden lívanec použijeme 2 lžíce těsta. Pomalu opékáme, jakmile je spodek lívance zlatavý, obrátíme jej a opékáme dozlatova i z druhé strany. Takto upečeme zbývající lívance.
  • 3Podáváme zasypané microgreens a s omáčkou, kterou získáme smícháním rýžového octa a sójové omáčky.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY NA OMÁČKU