Cart

20 KUSŮDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g ricotty
  • 150 g hladké mouky
  • 3 vejce velikosti M
  • 150 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva s vinným kamenem (10 g)
  • 50 g třtinového cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička mleté skořice
  • Ghee na smažení
  • 125 g borůvek
  • Moučkový cukr na posypání (nemusí být)

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha.
  • 2Žloutky utřeme s cukrem a přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a skořicí.
  • 3Přidáme ricottu, přilijeme mléko a společně prošleháme. Nakonec opatrně vmícháme našlehané bílky.
  • 4Smažíme na ghee na mírném plamenu, dokud nebudou lívance zlaté a uvnitř hotové.
  • 5Podáváme s borůvkami, posypané moučkovým cukrem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY