Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA KORPUS

  • 150 g kešu oříšků (alespoň 4 hodiny předem namočených ve vodě)
  • 100 g sušených datlí (vypeckovaných)
  • 50 g jemně mletých neloupaných mandlí (můžete použít i loupané)
  • 50 ml kokosového oleje v tekutém stavu
  • 1 lžička mleté skořice

SUROVINY NA KRÉM

  • 200 g čerstvých borůvek (lze použít i mražené)
  • 600 g polotučného tvarohu
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 100 g želatinového ztužovače
  • 100 ml mandlového mléka (můžete nahradit klasickým polotučným)

SUROVINY NA BORŮVKOVOU VRSTVU

  • 200 g čerstvých borůvek (můžete použít i mražené)
  • 80 ml vody
  • 20 g chia semínek

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie
  • Čerstvá máta na ozdobu

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte dortovou formu (⌀ 25 cm) a vyložte ji potravinovou fólií.
  • 2Nyní si připravte korpus: Namočené kešu oříšky sceďte, vložte do mixéru a rozmixujte dohladka se sušenými datlemi, mletými mandlemi, kokosovým olejem a skořicí. Výslednou směs přemístěte do připravené dortové formy a rovnoměrně ji rozprostřete po dně.
  • 3Následně si připravte krémovou vrstvu: Mixér, ve kterém jste připravovali korpus, omyjte a poté v něm dohladka rozmixujte 200 g borůvek, tvaroh, med, vanilkový extrakt a želatinový ztužovač. Výslednou směs nalijte do dortové formy na korpus, formu dejte do lednice a nechte alespoň 1 hodinu chladit.
  • 4Mezitím si připravte směs na borůvkovou vrstvu: Do vyšší mixovací nádoby dejte 200 g borůvek, 80 ml vody a chia semínka a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  • 5Po alespoň 1 hodině chlazení vyndejte z lednice dortovou formu a na krémovou vrstvu naneste rozmixovanou borůvkovou směs. Cheesecake následně vraťte do lednice a nechte chladit alespoň dalších 6 hodin. Po této době ho již můžete podávat.
Tip
Cheesecake můžete navíc ozdobit čerstvými borůvkami a lístky čerstvé máty.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA KRÉM

SUROVINY NA BORŮVKOVOU VRSTVU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE