Cart

4 PORCEDo hodinkyHit

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 600 g kimchi
  • 200 g směsi hub (hlíva ústřičná, shimeji bílé, shiitake)
  • 250 g Mie nudlí
  • 1 svazek jarní cibulky cca 100 g
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst thajské bazalky
  • 1 chilli paprička cayenne
  • 4 lžíce červené chilli pasty
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce másla
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a oloupaný česnek na plátky. Společně orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme nakrájenou chilli papričku, na menší kusy nakrájenou hlívu a 2 ČL červené chilli pasty. Necháme společně rozvonět. Přidáme kimchi , 2/3 trhané bazalky a zalijeme 750 ml vody. Osolíme a opepříme. Společně vaříme na mírném plamenu 20 minut.
  • 2Mezitím na másle orestujeme shiitake a shimeji. Osolíme, opepříme a dáme stranou. V 80stupňové vodě necháme 10 minut namočené nudle. Poté scedíme, přidáme sezamový olej a 2 ČL červené chilli pasty. Na rozpálené pánvi zprudka chvilku orestujeme.
  • 3Kimchi polévku podáváme s nudlemi, houbami na másle a čerstvou bazalkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY