Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • ½ malé červené cibule (cca 20 g)
  • ½ papriky kapie (cca 40 g)
  • 1 menší rajče (cca 50 g)
  • 1 střední žampion (cca 25 g)
  • 20 g čedaru (nebo eidamu s 30 % tuku v sušině)
  • 2 vejce velikosti M
  • ¼ středního avokáda (cca 40⁠–⁠45 g)
  • ½ lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 hrst čerstvého baby špenátu (cca 10 g)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K TIPU

  • Řeřicha

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Papriku a rajče nakrájejte na menší kostičky. Žampion očistěte a také nakrájejte na menší kostičky. Čedar nastrouhejte najemno. Vejce dejte do menší misky, osolte, opepřete a rozšlehejte. Avokádo nakrájejte na plátky.
  • 2Nyní si vezměte středně velkou pánev a na středním plameni v ní rozehřejte ½ lžíce oleje. Následně do pánve přidejte nakrájenou cibuli a kostičky žampionu, osolte a opékejte 3–4 minuty na středním plameni. Poté přidejte nakrájené rajče a nakrájenou papriku a opékejte další 1–2 minuty. Následně snižte plamen na mírný stupeň, přidejte do pánve rozšlehané vejce, špenát a nastrouhaný čedar a směs vařte za stálého míchání 2–4 minuty.
  • 3Nakonec celou směs přendejte na talíř, přidejte k ní plátky avokáda a podávejte.
Tip
Míchanici můžete před podáváním posypat čerstvou řeřichou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K TIPU