1 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- ½ malé červené cibule (cca 20 g)
- ½ papriky kapie (cca 40 g)
- 1 menší rajče (cca 50 g)
- 1 střední žampion (cca 25 g)
- 20 g čedaru (nebo eidamu s 30 % tuku v sušině)
- 2 vejce velikosti M
- ¼ středního avokáda (cca 40–45 g)
- ½ lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 1 hrst čerstvého baby špenátu (cca 10 g)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K TIPU
- Řeřicha
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Papriku a rajče nakrájejte na menší kostičky. Žampion očistěte a také nakrájejte na menší kostičky. Čedar nastrouhejte najemno. Vejce dejte do menší misky, osolte, opepřete a rozšlehejte. Avokádo nakrájejte na plátky.
- 2Nyní si vezměte středně velkou pánev a na středním plameni v ní rozehřejte ½ lžíce oleje. Následně do pánve přidejte nakrájenou cibuli a kostičky žampionu, osolte a opékejte 3–4 minuty na středním plameni. Poté přidejte nakrájené rajče a nakrájenou papriku a opékejte další 1–2 minuty. Následně snižte plamen na mírný stupeň, přidejte do pánve rozšlehané vejce, špenát a nastrouhaný čedar a směs vařte za stálého míchání 2–4 minuty.
- 3Nakonec celou směs přendejte na talíř, přidejte k ní plátky avokáda a podávejte.
Tip
Míchanici můžete před podáváním posypat čerstvou řeřichou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.