Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 300 g syrových brambor (varný typ C)
  • 100 g žluté cibule
  • 80 g čerstvého baby špenátu
  • 20 g másla
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 60 g eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 3 vaječné žloutky
  • 50 ml polotučného mléka
  • 40 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • Sůl
  • Černý pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejlépe 6 hodin předem si uvařte brambory ve slupce: Brambory dejte do hrnce, zalijte dostatečným množstvím vody, osolte a přiveďte na silném plameni k varu. Až voda začne vřít, snižte plamen na střední stupeň a brambory vařte 30⁠⁠–⁠⁠35 minut. Po této době vyzkoušejte, jestli jdou brambory snadno propíchnout vidličkou ⁠⁠–⁠⁠ pokud ne, vařte je o něco déle (celková doba vaření závisí na velikosti brambor). Uvařené brambory sceďte a nechte důkladně vychladnout.
  • 2Následně si oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Baby špenát nakrájejte nahrubo. Poté si v pánvi na středním plameni rozpalte máslo a 1 lžíci oleje, vložte do pánve nakrájenou cibuli a opékejte ji 3⁠–⁠4 minuty. Následně do pánve přidejte nakrájený baby špenát, vypněte ohřev, promíchejte a směs nechte v pánvi 5 minut chladnout.
  • 3Mezitím si dejte předehřívat troubu na 180⁠–⁠185 °C, vyložte si pečicím papírem plech a nastrouhejte si najemno eidam.
  • 4nastrouhejte si najemno eidam. Nyní si oloupejte uvařené brambory a nastrouhejte je najemno do větší mísy. K nastrouhaným bramborám přidejte špenátovou směs z pánve, vaječné žloutky, mléko, nastrouhaný eidam, špaldovou mouku, muškátový oříšek, sůl a pepř a promíchejte. Poté si vezměte zdobicí sáček se zdobicím nástavcem, naplňte ho vzniklým těstem a začněte na vyložený plech tvořit pusinky o průměru 3⁠–⁠4 cm a výšce 3 cm.*
  • 5Jakmile zpracujete všechno těsto, vložte plech do předehřáté trouby a pečte 20⁠–⁠25 minut na 180⁠–⁠185 °C.
  • 6Po upečení pusinky ihned podávejte.
Tip
* Namísto pusinek můžete z těsta dvěma lžícemi vytvarovat kuličky.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY