2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA RÝŽI
- 200 g sushi rýže
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička krupicového cukru
- 1 lžička soli
SUROVINY NA LOSOSA
- 200 g lososa
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sezamových semínek
SUROVINY NA MARINOVANÉ MANGO
- 1 větší mango
- 1 mučenka
- 1 chilli paprička
SUROVINY NA MARINOVANOU OKURKU
- 1 salátová okurka
- 80 ml rýžového octa
- 1 lžíce chilli oleje
- ½ lžíce krupicového cukru
DOPLŇKOVÉ SUROVINY
- Ředkvičky
- Jarní cibulka
- Sojové fazolky Edamame
- Makadamové ořechy
- Mořské řasy Wakame
- Čerstvý koriandr
- Čerstvá thajská bazalka
- Limetka
- Nakládaná červená cibule
- Výhonky ředvičky
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Rýži dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou. Dejte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody, lehce osolte a přiveďte k varu. Poté ji promíchejte a plamen ztlumte na minimum. Vařte zhruba 15 - 20 minut. Všechna tekutina by se měla do rýže vstřebat. Uvařenou rýži nakonec dochuťte octem a trochou cukru.
- 2Lososa zbavte kůže a nakrájejte na rovnoměrné zhruba 1,5 cm velké kousky. Dejte je do mísy, přilijte všechny tekuté suroviny a promíchejte. Sezamová semínka opražte nasucho na pánvi a také přidejte do mísy s lososem. Znovu promíchejte a dejte do lednice odpočívat na minimálně 20 minut.
- 3Mango oloupejte a ideálně pomocí mandolíny nakrájejte na tenké plátky. Poté plátky nakrájejte na tenké proužky a dejte do mísy. Přidejte vnitřek mučenky a nadrobno nasekanou chilli papričku. Vše dobře promíchejte.
- 4Okurku podélně nakrájejte na co nejtenčí plátky. Pomoci si můžete opět mandolínou. V míse smíchejte ocet, cukr a chilli olej. Plátky okurky vyskládejte do nálevu a nechte marinovat asi 15 - 20 minut.
- 5Edamame fazolky povařte zhruba 1 minutu ve vroucí vodě, zceďte a lehce osolte.
- 6Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a jarní cibulku na tenké proužky.
- 72 lžíce sušených Wakame řas zalijte vroucí vodou a nechte nabobtnat.
- 8Makadamové ořechy nasekejte nadrobno.
- 9Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí proužky. Dejte do misky, zalijte rýžovým octem, přidejte špetku cukru, promíchejte a nechte marinovat alespoň 30 minut. Ideálně přes noc. Během marinování získá cibule krásnou růžovou barvu.
Tip
Do středu talíře dejte marinované kousky lososa a všechny ostatní složky postupně vyskládejte kolem.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!