4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 250 g žluté cibule
- 80 g kuřecí šunky (min. 95 % masa)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 100 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 20 g na pomoučení pracovní plochy)
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
- Sůl
- Pepř
- 130 ml vody
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Šunku nakrájejte na tenké nudličky. Následně si ve větší pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli, šunku a tymián, plamen snižte na mírný stupeň a směs zvolna opékejte 9–10 minut za občasného míchání.
- 2Mezitím si předehřejte troubu na 180–185 °C a připravte si plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem. Poté si připravte větší mísu, vložte do ní 30 g řeckého jogurtu, 200 g špaldové mouky, 130 ml vody, kypřicí prášek, sůl a pepř a vypracujte pevné, pružné těsto, které se nelepí.
- 3Až se dopeče směs v pánvi, vypněte ohřev. Následně si pomoučete pracovní plochu 20 g špaldové mouky, na pomoučenou plochu vyklopte připravené těsto, pomocí válečku ho rozválejte na tloušťku 1 cm a poté těsto přesuňte na vyložený plech. Zde na těsto naneste zbývajících 70 g jogurtu a opečenou směs z pánve. Takto připravený koláč vložte do trouby a pečte 30–35 minut na 180–185 °C.
- 4Po upečení koláč vyjměte z trouby, rozkrájejte na 4 porce a podávejte.
Tip
Do jogurtu můžete před nanesením na těsto prolisovat 2 stroužky česneku a přidat najemno nasekaný čerstvý tymián.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.