Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g žluté cibule
  • 80 g kuřecí šunky (min. 95 % masa)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 100 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
  • 200 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 20 g na pomoučení pracovní plochy)
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • Sůl
  • Pepř
  • 130 ml vody

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Šunku nakrájejte na tenké nudličky. Následně si ve větší pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli, šunku a tymián, plamen snižte na mírný stupeň a směs zvolna opékejte 9⁠–⁠10 minut za občasného míchání.
  • 2Mezitím si předehřejte troubu na 180⁠–⁠185 °C a připravte si plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem. Poté si připravte větší mísu, vložte do ní 30 g řeckého jogurtu, 200 g špaldové mouky, 130 ml vody, kypřicí prášek, sůl a pepř a vypracujte pevné, pružné těsto, které se nelepí.
  • 3Až se dopeče směs v pánvi, vypněte ohřev. Následně si pomoučete pracovní plochu 20 g špaldové mouky, na pomoučenou plochu vyklopte připravené těsto, pomocí válečku ho rozválejte na tloušťku 1 cm a poté těsto přesuňte na vyložený plech. Zde na těsto naneste zbývajících 70 g jogurtu a opečenou směs z pánve. Takto připravený koláč vložte do trouby a pečte 30⁠–⁠35 minut na 180⁠–⁠185 °C.
  • 4Po upečení koláč vyjměte z trouby, rozkrájejte na 4 porce a podávejte.
Tip
Do jogurtu můžete před nanesením na těsto prolisovat 2 stroužky česneku a přidat najemno nasekaný čerstvý tymián.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY