Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
12 PorceDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredience

  • 300 g pšeničné mouky hladké
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • 100 g cukru krystal
  • 8 g vanilkového cukru krystal
  • 100 g jemně mletého máku
  • 120 ml slunečnicového oleje
  • 450 ml polotučného mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce jahodové marmelády

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1Troubu dejte předehřát na 170⁠–⁠175 °C, připravte si plech o velikosti 27 cm × 30 cm a vyložte ho pečicím papírem.
  • 2Vezměte si větší mísu, vložte do ní hladkou mouku, kypřicí prášek, bílý cukr krystal, vanilkový cukr a mletý mák a promíchejte.
  • 3Do vzniklé směsi přidejte slunečnicový olej, mléko, vejce a jahodovou marmeládu a vypracujte řidší těsto.
  • 4Hotové těsto nalijte na vyložený plech a důkladně ho rozetřete. Plech následně vložte do trouby a pečte 30⁠–⁠33 minut na 170⁠–⁠175 °C.
  • 5Plech vyjměte z trouby a makovník nechte alespoň 30 minut chladnout na plechu na pracovní ploše.
  • 6Po vychladnutí makovník z plechu vyjměte, nakrájejte na 12 kousků a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience