• V Den české státnosti fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredience

  • 8 plátků anglické slaniny
  • 1 silnější pláte chleba
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 2 vejce
  • 2 hlávky římského salátu
  • 2 střední rajčata
  • 1 hrst čerstvé pažitky

Na dresik

  • 50 g majonézy
  • 2 lžíce citronové šťávy

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1Troubu dejte předehřát na 160 °C a vyložte si pečicím papírem plech.
  • 2Na vyložený plech vyskládejte plátky slaniny. Poté si natrhejte chléb na menší kousky, ty přidejte na plech, zakápněte je 1 lžící oleje a dochuťte solí. Následně obsah plechu promíchejte, plech vložte do trouby a pečte 10⁠–⁠12 minut při 160⁠–⁠170 °C. V polovině doby pečení kousky chleba i slaniny obraťte, aby se rovnoměrně propekly.
  • 3Zatímco se pečou krutony se slaninou, uvařte si vejce: Dejte je do menšího rendlíku, zalijte vodou, přiveďte na silném plameni k varu a vařte 5 minut na středním plameni. Následně rendlík odstavte z ohřevu a vejce nechte dalších 5 minut v horké vodě. Poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Na dresik