Cart

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredience

  • 2 vejce
  • 400 g polotučného tvarohu
  • 320 g mouky polohrubé
  • 150 g čerstvých jahod (lze použít i rozmražené)
  • 50 g másla
  • 30 g cukru moučka

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1Do větší mísy rozklepněte 2 vejce, přidejte tvaroh a pořádně promíchejte. Do vzniklé směsi přisypte mouku a vypracujte pevné, elastické těsto, které nechte v míse 10 minut odpočívat.
  • 2Mezitím si omyjte jahody a zbavte je stopek. Následně do většího hrnce napusťte 2⁠–⁠3 l vody a začněte vodu na silném plameni zahřívat.
  • 3Z odleželého těsta začněte odkrajovat kousky o hmotnosti cca 60⁠–⁠63 g a tvarujte z nich kuličky. Z každé kuličky vytvarujte placku o tloušťce cca 1 cm, do středu placky umístěte jahodu a těsto kolem ní zabalte, aby opět vznikla pevná kulička.
  • 4Jakmile začne voda v hrnci vřít, vložte do ní připravené knedlíky a vařte je 11⁠–⁠12 minut na středním plameni, dokud nevyplavou na hladinu.
  • 5Po uvaření knedlíky vyjměte z hrnce a rozdělte na požadované porce.
  • 6Vezměte si menší rendlík a na mírném plameni v něm za stálého míchání rozpusťte máslo (potrvá to zhruba 1 minutu).
  • 7Rozpuštěným máslem přelijte všechny knedlíky, následně je posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Tip
Knedlíky můžete také nejprve uvařit, zchladit v míse se studenou vodou a následně opékat na středním plameni 6–7 minut společně s rozpuštěným máslem.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience