Cart

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredience

  • 2 střední žluté cibule
  • 100 g plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 30 g másla
  • 1 střední cuketa
  • 80 g eidamu
  • 50 g mouky hladké
  • 5 vajec

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Anglickou slaninu nakrájejte na tenké proužky.
  • 2Vezměte si pánev a na středním plameni v ní rozpalte slunečnicový olej a máslo. Poté do pánve vložte nakrájenou cibuli a slaninu a opékejte 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni.
  • 3Opečenou směs přendejte do větší mísy a nechte 10⁠–⁠15 minut chladnout.
  • 4Mezitím dejte předehřívat troubu na 195 °C a připravte si zapékací nádobu o rozměrech 25 cm × 27 cm. Následně si najemno nastrouhejte cuketu, osolte ji, vložte do sítka a nechte vykapat (potrvá to 5⁠–⁠8 minut). Zatímco je cuketa v sítku, nastrouhejte si najemno eidam. Cuketu po vykapání vymačkejte, abyste odstranili co nejvíce vody.
  • 5Až uplyne 10⁠–⁠15 minut chladnutí opečené směsi, přidejte k ní do mísy vymačkanou cuketu, hladkou mouku, vejce, nastrouhaný eidam, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
  • 6Vzniklou směs přemístěte do připravené zapékací nádoby, tu vložte do trouby a pečte 30⁠–⁠35 minut na 190⁠–⁠195 °C.
  • 7Zapékací nádobu vyjměte z trouby, hotovou frittatu nechte 20 minut chladnout a poté podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience