Cart

10 PorcíDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredience

  • 275 g předváleného listového těsta
  • 5 lžic kečupu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 100 g plátků goudy
  • 100 g kuřecí šunky
  • 1 vejce

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1Troubu dejte předehřát na 180 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  • 2Listové těsto rozrolujte a nakrájejte na 20 stejně velkých čtverečků.
  • 3V menší misce smíchejte kečup s oreganem a bazalkou a vzniklou směsí potřete jednotlivé čtverečky těsta tak, aby těsto zhruba 2 mm od okrajů zůstalo suché.
  • 4Nyní na 10 čtverečků vyskládejte plátky goudy a šunky takovým způsobem, aby se ani ony nedotýkaly okrajů těsta a nepřesahovaly přes kečupovou směs. Takto připravené čtverečky zakryjte těmi zbylými potřenou stranou směrem dolů a vzniklé kapsičky naskládejte na vyložený plech.
  • 5Do hrníčku rozklepněte 1 vejce a rozmíchejte ho s 1 lžící vody. Vzniklou směsí potřete jednotlivé kapsičky pomocí mašlovačky a poté je navrchu několikrát nařízněte nožem.
  • 6Plech vložte do vyhřáté trouby a kapsičky pečte 25⁠–⁠30 minut při 180⁠–⁠190 °C.
  • 7Upečené kapsičky vyndejte z trouby, nechte je alespoň 30 minut chladnout a poté podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience