Cart

8 PorcíDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredience

  • 500 ml polotučného mléka
  • 37 g vanilkového pudinku v prášku
  • 30 g cukru krystal
  • Předválené listového těsta
  • 5 středních banánů

Na posypku

  • 30 g cukru krystal
  • 20 g strouhanky
  • 50 g jemně mletých lískových ořechů

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1Nejprve připravte pudink: Do středně velkého hrnce nalijte 400 ml mléka a na středním plameni ho přiveďte k varu. Mezitím si ve zbylých 100 ml mléka pomocí metličky rozmíchejte pudinkový prášek. Výslednou směs poté nalijte do vroucího mléka, přidejte 30 g cukru a za stálého míchání nechte směs 1⁠–⁠2 minuty houstnout na středním plameni. Následně hrnec odstavte a pudink nechte chladnout.
  • 2Troubu dejte předehřát na 180 °C a připravte si kulatou dortovou formu o průměru cca 22 cm, kterou vyložte pečicím papírem.
  • 3Do formy vložte předválené listové těsto takovým způsobem, aby zakrývalo celé dno a zároveň sahalo do výšky cca 3 cm po okrajích formy.
  • 4Banány oloupejte, příčně rozpulte a naskládejte do formy na těsto.
  • 5Obsah formy zalijte pudinkem a uhlaďte spodní stranou lžíce.
  • 6V menší míse si smíchejte všechny ingredience na posypku a vzniklou směsí zasypte pudinkovou vrstvu ve formě.
  • 7Naplněnou formu vložte do trouby a koláč pečte 45⁠–⁠50 minut při 175⁠–⁠180 °C.
  • 8Upečený koláč vyndejte z trouby a nechte chladnout ve formě zhruba 25⁠–⁠30 minut.
  • 9Po uvedené době dejte koláč na 45⁠–⁠60 minut do lednice, aby pudink ztuhl.
  • 10Hotový koláč nakrájejte na 8 porcí a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Na posypku