Cart

8 SKLENIC Majstrštyk

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 kg jablek
  • 2 pomeranče
  • 2 celé skořice
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 10 ks nového koření
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 g třtinového cukru

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Zavařovací sklenice

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Jablka zbavíme slupky a jadřinců. Nakrájíme na menší kostky. Vložíme do hrnce a zalijeme šťávou ze 2 pomerančů.
  • 2Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem seškrabeme semínka. Přidáme k jablkům. Dále přidáme skořici, nové koření, hřebíček a cukr. Promícháme a přivedeme k varu.
  • 3Poté stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat 1,5 – 2 hodiny. Poté vyndáme koření a rozmixujeme tyčovým mixerem.
  • 4Naplníme sterilované sklenice, uzavřeme zátkou a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout. V lednici nám v uzavřené sklenici jablečná povidla vydrží minimálně 6 měsíců.
Tip
Skvěle se hodí jako náplň do koláčů, na potření palačinek či do tvarohu s piškoty.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE