8 SKLENIC Majstrštyk
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 2 kg jablek
- 2 pomeranče
- 2 celé skořice
- 1 lžička mletého hřebíčku
- 10 ks nového koření
- 1 vanilkový lusk
- 100 g třtinového cukru
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Zavařovací sklenice
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Jablka zbavíme slupky a jadřinců. Nakrájíme na menší kostky. Vložíme do hrnce a zalijeme šťávou ze 2 pomerančů.
- 2Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem seškrabeme semínka. Přidáme k jablkům. Dále přidáme skořici, nové koření, hřebíček a cukr. Promícháme a přivedeme k varu.
- 3Poté stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat 1,5 – 2 hodiny. Poté vyndáme koření a rozmixujeme tyčovým mixerem.
- 4Naplníme sterilované sklenice, uzavřeme zátkou a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout. V lednici nám v uzavřené sklenici jablečná povidla vydrží minimálně 6 měsíců.
Tip
Skvěle se hodí jako náplň do koláčů, na potření palačinek či do tvarohu s piškoty.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.