Cart

3 SKLENICEMajstrštyk

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 kg rajčat
  • 2 jablka (cca 300g)
  • 2 cibule (cca 300 g)
  • 10 hřebíčků
  • 10 nové koření
  • 10 celého pepře
  • 5 bobkových listů
  • 100 g třtinového cukru
  • 80 ml jablečného octa
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Zeleninu omyjeme. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Jablka nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme je jádřince a ještě je překrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na čtvrtiny.
  • 2Připravenou zeleninu vložíme do hrnce, přidáme hřebíček, nové koření, pepř a bobkové listy. Vaříme na středním plameni přibližně 45 minut. Průběžně mícháme.
  • 3Směs rozmixujeme tyčovým mixerem a poté propasírujeme. Vrátíme do hrnce. Přidáme cukr, jablečný ocet, mletou papriku a sůl. Vaříme na nejnižším plameni přibližně 4 hodiny nebo než kečup dosáhne požadované hustoty. K tomu nám poslouží test na talířku, na který lžičkou odebereme kečup. Pokud se po chvilce začne z kečupu oddělovat tekutina, vaříme jej ještě dál. Na závěr promixujeme do hladké textury.
  • 4Hotový kečup naplníme do sterilovaných sklenic a zavaříme 20 minut na 85 °C.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY