Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 800 g dýně Hokkaido
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany na vaření
  • 40 g tvrdého vyzrálého sýra
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička soli
  • Špetka mletého pepře
  • Špetka mletého zázvoru
  • 320 g celozrnných těstovin
  • 500 g kuřecích prsou

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Dýni omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na 1-2 cm široké pruhy. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2Troubu vyhřejeme na 200 °C. Zeleninu vyskládáme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem. Pečeme 20 -25 minut, tedy do změknutí zeleniny.
  • 3Mezitím si připravíme kuřecí prsa, která nakrájíme na menší kousky, osolíme a na nepřilnavé pánvi opečeme s kapkou olivového oleje. Jakmile je zelenina pečená, přendáme ji do mixéru, přidáme vývar a smetanu na vaření a rozmixujeme do hladké omáčky.
  • 4Omáčku nalijeme na kuřecí kousky, dochutíme oreganem, solí, pepřem a mletým zázvorem a prohřejeme.
  • 5Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a ihned přidáme do omáčky, promícháme a podáváme. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY