2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredience
- 150 g kulatozrnné rýže
- špetka soli
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- omáčka sriracha podle chuti
- 1 lžíce japonské majonézy
- 2 vejce
- 2 ks řasy nori
- 1 okurka hadovka
- 1 mrkev
- 3 listy červeného zelí
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Postup
- 1Rýži propláchneme a vložíme do rendlíku. Přilijeme 375 ml vody a sezamový olej. Osolíme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Žár ztlumíme a vaříme 10 minut. Poté odstavíme a necháme rýži pod pokličkou dojít.
- 2Nyní si připravíme náplň. Otevřeme plechovku tuňáka a slijeme šťávu. Tuňáka smícháme s majonézou a sriracha omáčkou. Okurku, mrkev a zelí nakrájíme na tenké proužky. Proužky by měly být dlouhé jako řasa. Okurku a zelí osolíme a dáme do lednice. Mrkev na pánvi orestujeme ze všech stran a necháme vychladnout. Vejce prošleháme vidličkou a osolíme. Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem a vejce do ní vlijeme. Jakmile omeleta ztuhne, otočíme ji, aby se opekla z druhé strany. Následně ji necháme vychladnout a nakrájíme ji na tenké proužky.
- 3Pro kompletaci položíme řasu na podložku hrubou stranou nahoru a mokrými prsty naneseme vychlazenou rýži. Tu rozprostřeme po ploše řasy, kromě 1 cm pruhu na jednom z okrajů a přitlačíme ji, aby se dobře spojila s řasou. Na druhý okraj navrstvíme tuňákovou směs. Přiložíme mrkev, zelí, okurku a proužky vaječné omelety. Centimetrový pás bez rýže navlhčíme.
- 4Pomocí podložky řasu zabalíme do rolky a důkladně utáhneme. Hotové rolky nakrájíme na 1cm kolečka mokrým nožem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!