Cart

2 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredience

  • 4 g Dashi no moto
  • 80 g shii-take
  • 1 mrkev
  • ¼ póru
  • 100 g Enoki hub
  • 10 g sušené řasy Wakame
  • 50 g mražených edamame fazolí
  • 2 lžíce miso shiro (světlé)
  • 100 g hedvábného tofu
  • zelená část jarní cibulky

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1Zeleninu omyjeme. Pórek nakrájíme na silnější kolečka, mrkev na nudličky. Tofu nakrájíme na kostky.
  • 2Do hrnce dáme vařit 500 ml vody a přidáme koření dahsi. Promícháme a ve vzniklém vývaru blanšírujeme postupně zeleninu. Houby shiitake 10 minut, mrkev 3 minuty, pór 3 minuty, edamame 3 minuty, sušenou řasu wakame 3 minuty. Houby enoki 1 minutu, případně se nemusí vůbec tepelně upravovat. Je možné blanšírovat každou zeleninu zvlášť, nebo postupně po uplynutí času vkládat do vývaru a dovařit vše společně.
  • 3Následně vývar scedíme a odstavíme z žáru. Přidáme miso pastu a dobře promícháme a již nevaříme.
  • 4Do polévkové misky vložíme tofu, zeleninu a zalijeme vývarem. Posypeme jarní cibulkou a můžeme podávat.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

Ingredience