2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 menší lilek
- 150 g cherry rajčat
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky kaparů
- Půl hrsti lístků bazalky
- 1 lžíce olivového oleje do zálivky + 1 lžíce olivového oleje na lilek
- 1 lžíce vinného octa
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na osminy. Vložíme je do misky a přidáme prolisovaný stroužek česneku, překrájené kapary a dochutíme olejem, octem a špetkou soli a pepře. Vše smícháme a dáme chladit do lednice.
- 2 Lilek omyjeme a osušíme. Nakrájíme jej na centimetrové plátky a pokapeme olejem. Gril rozpálíme na 230 °C. Poklademe na něj plátky lilku a grilujeme jej z každé strany 5 minut. Hotový lilek lehce osolíme a naservírujeme na talíř nebo tác. Na něj naneseme rajčatovou směs, přičemž dáváme pozor, abychom co nejvíce tekutiny z rajčat ponechali v misce. Celý pokrm zakápneme olivovým olejem a podáváme.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!