Cart

4 PORCERychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 500 g krevet (lze použít syrové nebo předvařené)
  • 6 stroužků česneku
  • 1 malá červená chilli paprička (nepovinné, podle chuti)
  • 125 ml extra panenského olivového oleje
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá petržel (na ozdobu)

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Pokud používáte syrové krevety, oloupejte je (nechte koneček ocasu pro snadnější manipulaci) a odstraňte střevo. Pokud používáte předvařené krevety, jednoduše je opláchněte a osušte.
  • 2Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Chilli papričku nakrájejte na tenké proužky (použijte méně nebo ji vynechte, pokud nechcete, aby byly krevety příliš pálivé).
  • 3Ve velké pánvi nebo malém kastrolu zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte česnek a chilli papričku a restujte, dokud česnek nezačne získávat zlatavou barvu. Sledujte to pečlivě, aby česnek nepřipálil.
  • 4Jakmile je česnek zlatavý, přidejte krevety, sůl a pepř. Pokud používáte syrové krevety, vařte je, dokud nezískají pevnou texturu a růžovou barvu, což by mělo trvat asi 2-3 minuty na každé straně. Pokud používáte předvařené krevety, stačí je ohřát v česnekovém oleji, což by mělo trvat asi 1 minutu na každé straně.
  • 5Podávejte ihned, ozdobené čerstvou petrželí.
Rohlík cooks

SUROVINY