Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 filety z lososa s kůží (2× cca 150 g)
  • 1 menší stroužek česneku
  • 50 g čerstvé petrželové natě
  • 1 lžíce čerstvého kopru (můžete nahradit sušeným)
  • Kůra z 1 většího citronu (nastrouhaná najemno)
  • Šťáva z 1 většího citronu
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • ½ lžíce medu v tekutém stavu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 50 ml vody
  • Sůl
  • 0

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 200-205 °C a připravte si plech o rozměrech minimálně 30 cm × 30 cm a vyložte ho pečícím papírem.
  • 2Poté si připravte filety z lososa: Omyjte je, osušte, potřete řepkovým nebo slunečnicovým olejem, osolte, opepřete, pokapejte medem a položte na připravený plech. Plech následně vložte do předehřáté trouby a pečte podle tloušťky filetů 10-11 minut při 200-205 °C.
  • 3Mezitím si připravte omáčku: Česnek oloupejte, vložte do vyšší mixovací nádoby a přidejte k němu petrželovou nať, kopr, citronovou kůru a šťávu, sůl, pepř, olivový olej, sušené oregano a 50 ml vody. Poté celý obsah nádoby rozmixujte tyčovým mixérem a vzniklou omáčku nechte zatím stát v pokojové teplotě.
  • 4Až se dopeče losos, rozdělte filety na 2 porce a podávejte s připravenou omáčkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY