Cart

6 PORCÍDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 střední bulvový celer
  • 1 menší jablko libovolného druhu
  • Šťáva z ½ většího citronu
  • 200 g smetanového sýra
  • 2 vejce velikosti M
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si vezměte rendlík, dejte do něj obě vejce, zalijte je dostatečným množstvím vody a vodu přiveďte na silném plameni k varu. Poté plamen snižte na střední stupeň a vejce vařte 8 – 10 minut na tvrdo.
  • 2Mezitím si očistěte celer, zbavte ho slupky a nastrouhejte na jemno. Jablko omyjte a i se slupkou nastrouhejte na hrubo. Až se dovaří vejce, zchlaďte je, oloupejte a nastrouhejte na hrubo.
  • 3Poté si vezměte středně velkou mísu, dejte do ní nastrouhaný celer, jablko, vejce, smetanový sýr, dijonskou hořčici a citronovou šťávu a vše promíchejte. Vzniklou pomazánku dochuťte solí a pepřem a podávejte.
  • 4Pomazánku skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici a spotřebujte do 3 – 4 dnů.
Tip
Pomazánku doporučujeme podávat s kvasovým chlebem nebo jakýmkoli celozrnným pečivem. Před podáváním ji můžete ozdobit na jemno nasekanou pažitkou a čerstvě namletým pepřem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY