Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 150 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
  • 4 plátky celozrnného nebo kváskového chleba
  • 30 g čerstvých (nebo mražených) růžiček brokolice
  • 1 stonek jarní cibulky (lze vynechat)
  • 50 g eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 2 lžičky másla (pokojové teploty)
  • 50 g zakysané smetany (16 % tuku)
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte tuňákovou směs. Eidam nastrouhejte najemno a dejte do větší misky.
  • 2Následně si omyjte a najemno nakrájejte brokolici a jarní cibulku a obojí přidejte do misky k eidamu.
  • 3Poté do misky přidejte scezeného tuňáka, máslo, zakysanou smetanu, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
  • 4Nyní začněte rozehřívat kontaktní gril a připravte si sendviče: Na 2 plátky chleba rovnoměrně rozprostřete připravenou tuňákovou směs a obě porce přiklopte zbylými dvěma plátky chleba.
  • 5Vzniklé sendviče vložte do předehřátého grilu a pečte 3 – 6 minut dozlatova.
  • 6Hotové sendviče ihned podávejte (nejlépe s libovolnou zeleninou).
Tip
Pokud nemáte kontaktní gril, opečte sendviče na pánvi 2 – 3 minuty z každé strany na mírném plameni (opékat můžete buď na sucho, nebo na trošce másla). Jakmile sendviče otočíte na druhou stranu, přiklopte pánev pokličkou, aby se v sendvičích rozpustil sýr.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY