2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 500 g květáku
- 2 stroužky česneku
- Šťáva z 1 malého citronu
- Kůra z 1 malého citronu (nastrouhaná na jemno)
- 1 vejce velikosti M
- 1 lžíce medu v tekutém stavu
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 1 lžíce mleté uzené papriky (můžete nahradit mletou sladkou paprikou)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- ½ lžičky mletého chilli (můžete vynechat nebo nahradit mletou sladkou paprikou)
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si dejte předehřívat troubu na 200-205 °C, připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem.
- 2Nyní si připravte marinádu: Vezměte si větší mísu, vyklepněte do ní vejce a přidejte řezanou papriku, 2 lžíce oleje, kukuřičný škrob, mleté chilli, med, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř. Poté oloupejte česnek, prolisujte ho k ostatním ingrediencím do mísy a vše důkladně promíchejte metličkou.
- 3Následně si rozeberte květák na růžičky, dejte je do připravené marinády a promíchejte tak, aby byl marinádou obalený každý kousek květáku. Obalený květák přemístěte na vyložený plech, dejte do předehřáté trouby a pečte 30-33 minut při 200-205 °C.
- 4Po upečení květák vyjměte z trouby a podávejte.
Tip
Květák můžete podávat se zálivkou ze sójové omáčky, zázvoru, medu a vinného octa.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová