Cart

1 DORTDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA KORPUS

  • 4 vejce velikosti M
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 35 g holandského kakaa
  • 80 g bílého cukru krystal
  • 6 g kypřicího prášku do pečiva
  • 80 ml polotučného mléka
  • 60 ml řepkového oleje
  • Sůl

SUROVINY NA JAHODOVÝ KRÉM

  • 100 ml polotučného mléka
  • 20 g želatiny v prášku
  • 250 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 120 g bílého cukru moučka
  • 500 g čerstvých jahod
  • 400 g pomazánkového másla

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Dejte si předehřívat troubu na 180 °C a vyložte si pečicím papírem dortovou formu (⌀ 25 cm).
  • 2Vejce rozdělte na bílky a žloutky.
  • 3Nachystejte si 2 větší mísy: Do první mísy dejte bílky a špetku soli a vyšlehejte sníh. Do druhé mísy dejte žloutky a zbylé ingredience na korpus, smíchejte je a do vzniklého hladkého těsta postupně přimíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
  • 4Hotové těsto nalijte do připravené dortové formy a pečte 19–22 minut při 175–180 °C. Po upečení nechte korpus 1 hodinu chladnout.
  • 5Přibližně 10 minut před koncem chladnutí korpusu si vezměte rendlík, nalijte do něj 100 ml polotučného mléka, do mléka nasypte želatinu a nechte ji 10 minut bobtnat.
  • 6Mezitím si připravte nádobu na šlehání, nalijte do ní smetanu, přisypte 30 g moučkového cukru a smetanu s cukrem vyšlehejte dotuha.
  • 7Vezměte si větší mísu, dejte do ní jahody a pomazánkové máslo a rozmixujte je tyčovým mixérem. Poté přidejte zbylých 90 g moučkového cukru a promíchejte.
  • 8Rendlík s mlékem a nabobtnalou želatinou dejte na střední plamen a za stálého míchání želatinu nechte rozpustit(potrvá to přibližně 2–3 minuty). Rozpuštěnou želatinu poté za stálého míchání nalijte do jahodové směsi, dobře promíchejte a postupně přimíchejte také vyšlehanou smetanu.
  • 9Vzniklou směs nalijte na korpus a takto připravený dort dejte do lednice na minimálně 8 hodin (nejlépe přes noc).
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA JAHODOVÝ KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE