1 DORTDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA KORPUS
- 4 vejce velikosti M
- 60 g kukuřičného škrobu
- 35 g holandského kakaa
- 80 g bílého cukru krystal
- 6 g kypřicího prášku do pečiva
- 80 ml polotučného mléka
- 60 ml řepkového oleje
- Sůl
SUROVINY NA JAHODOVÝ KRÉM
- 100 ml polotučného mléka
- 20 g želatiny v prášku
- 250 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
- 120 g bílého cukru moučka
- 500 g čerstvých jahod
- 400 g pomazánkového másla
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Dejte si předehřívat troubu na 180 °C a vyložte si pečicím papírem dortovou formu (⌀ 25 cm).
- 2Vejce rozdělte na bílky a žloutky.
- 3Nachystejte si 2 větší mísy: Do první mísy dejte bílky a špetku soli a vyšlehejte sníh. Do druhé mísy dejte žloutky a zbylé ingredience na korpus, smíchejte je a do vzniklého hladkého těsta postupně přimíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
- 4Hotové těsto nalijte do připravené dortové formy a pečte 19–22 minut při 175–180 °C. Po upečení nechte korpus 1 hodinu chladnout.
- 5Přibližně 10 minut před koncem chladnutí korpusu si vezměte rendlík, nalijte do něj 100 ml polotučného mléka, do mléka nasypte želatinu a nechte ji 10 minut bobtnat.
- 6Mezitím si připravte nádobu na šlehání, nalijte do ní smetanu, přisypte 30 g moučkového cukru a smetanu s cukrem vyšlehejte dotuha.
- 7Vezměte si větší mísu, dejte do ní jahody a pomazánkové máslo a rozmixujte je tyčovým mixérem. Poté přidejte zbylých 90 g moučkového cukru a promíchejte.
- 8Rendlík s mlékem a nabobtnalou želatinou dejte na střední plamen a za stálého míchání želatinu nechte rozpustit(potrvá to přibližně 2–3 minuty). Rozpuštěnou želatinu poté za stálého míchání nalijte do jahodové směsi, dobře promíchejte a postupně přimíchejte také vyšlehanou smetanu.
- 9Vzniklou směs nalijte na korpus a takto připravený dort dejte do lednice na minimálně 8 hodin (nejlépe přes noc).
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.