Cart

20 PORCÍDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 4 až 5 středně velkých salátových okurek
  • 1 střední cibule
  • 1 malá červená paprika
  • 1 a půl lžičky kukuřičného škrobu
  • 1/2 šálku jablečného octa nebo bílého vinného octa
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 2 lžíce soli
  • 1/4 lžičky hořčičných semínek
  • 1/4 lžičky mleté kurkumy
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky drceného černého pepře

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Ve velké míse smíchejte na drobné kostičky nakrájené okurky, cibuli, papriku a sůl. Dobře promíchejte. Pokud se vám zdá, že je soli hodně, nebojte se: většinu z ní později procedíte. Sůl slouží k tomu, aby ze zeleniny vytáhla vodu, což je krok, který má za následek lepší strukturu a chuť hotové pochoutky.
  • 2Přikryjte mísu a nechte jí odležet na 24 hodin v lednici.
  • 3Po odležení zeleninu přendejte na jemné síto nebo cedník a nechte ji několik minut okapat. Dobře ji propláchněte studenou vodou a znovu nechte okapat. Ještě více tekutiny vymačkáte silným stlačením čistýma rukama.
  • 4Ve středně velkém hrnci rozšlehejte kukuřičný škrob s vychlazeným octem nebo octem pokojové teploty. Vmíchejte cukr, hořčičná semínka, mletou hořčici, kurkumu, muškátový oříšek a pepř. Na středním plameni přiveďte k varu a často míchejte, abyste pomohli rozpustit cukr a zabránili vzniku hrudek.
  • 5Jakmile se tekutina začne vařit a bude více čirá, přidejte zeleninu. Za občasného míchání vařte 10 minut.
  • 6Nakonec naplňte relish do čistých zavařovacích sklenic a nechte v nich trochu volného prostoru. Zašroubujte víčka. Pokud zavařujete, ponechejte ve vroucí vodní lázni po dobu 10 minut. Podávejte podle potřeby.
Rohlík cooks

SUROVINY