20 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 4 až 5 středně velkých salátových okurek
- 1 střední cibule
- 1 malá červená paprika
- 1 a půl lžičky kukuřičného škrobu
- 1/2 šálku jablečného octa nebo bílého vinného octa
- 3/4 šálku krystalového cukru
- 2 lžíce soli
- 1/4 lžičky hořčičných semínek
- 1/4 lžičky mleté kurkumy
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 lžičky drceného černého pepře
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Ve velké míse smíchejte na drobné kostičky nakrájené okurky, cibuli, papriku a sůl. Dobře promíchejte. Pokud se vám zdá, že je soli hodně, nebojte se: většinu z ní později procedíte. Sůl slouží k tomu, aby ze zeleniny vytáhla vodu, což je krok, který má za následek lepší strukturu a chuť hotové pochoutky.
- 2Přikryjte mísu a nechte jí odležet na 24 hodin v lednici.
- 3Po odležení zeleninu přendejte na jemné síto nebo cedník a nechte ji několik minut okapat. Dobře ji propláchněte studenou vodou a znovu nechte okapat. Ještě více tekutiny vymačkáte silným stlačením čistýma rukama.
- 4Ve středně velkém hrnci rozšlehejte kukuřičný škrob s vychlazeným octem nebo octem pokojové teploty. Vmíchejte cukr, hořčičná semínka, mletou hořčici, kurkumu, muškátový oříšek a pepř. Na středním plameni přiveďte k varu a často míchejte, abyste pomohli rozpustit cukr a zabránili vzniku hrudek.
- 5Jakmile se tekutina začne vařit a bude více čirá, přidejte zeleninu. Za občasného míchání vařte 10 minut.
- 6Nakonec naplňte relish do čistých zavařovacích sklenic a nechte v nich trochu volného prostoru. Zašroubujte víčka. Pokud zavařujete, ponechejte ve vroucí vodní lázni po dobu 10 minut. Podávejte podle potřeby.