Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 g mrkve
  • 200 g syrových brambor varného typu A
  • 200 g cukety
  • 230 g rajčat
  • 40 g žluté cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g bílých pšeničných těstovin (mušliček) v suchém stavu
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte zeleninu. Mrkev a brambory oloupejte a společně s řapíkatým celerem a rajčaty nakrájejte na kostičky (1 cm × 1 cm). Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Cuketu omyjte a nakrájejte na malé kostičky
  • 2Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni 1 lžíci olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, přidejte do hrnce nakrájený řapíkatý celer, mrkev, cibuli, česnek, brambory a cuketu a vše společně opékejte za občasného míchání 6–7 minut na středním plameni.
  • 3Po opečení zeleniny do hrnce přidejte na kostičky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, těstoviny, 1 l zeleninového vývaru, sušenou bazalku, sušené oregano, sůl a pepř a vše společně vařte na středním plameni 13–14 minut od bodu varu. Jakmile je zelenina měkká, vypněte plamen a hrnec odstavte.
  • 4Hotovou polévku rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Tip
Polévku můžete před podáváním posypat najemno nastrouhaným parmazánem a ozdobit lístky čerstvé bazalky.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY