5 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 250 g celozrnných pšeničných těstovin penne v suchém stavu
- 200 ml polotučného mléka
- 50 g goudy (nastrouhané najemno)
- 50 g smetanového sýru (typu Lučina)
- 1 lžíce řepkového oleje
- 150 g cukety
- 10 g čerstvé pažitky (můžete vynechat)
- 100 g žluté cibule (nakrájené najemno)
- 1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Jakmile začne vřít, vložte do ní těstoviny a vařte je 15–16 minut na středním plameni. Po uvaření těstoviny sceďte.
- 2Mezitím si v menším hrnci na středním plameni rozpalte řepkový olej. Poté do hrnce vložte cibuli a restujte 3–4 minuty na středním plameni. Následně přilijte mléko, přidejte goudu, smetanový sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř a vše 3–4 minuty provařte na středním plameni. Poté plamen vypněte.
- 3Cuketu nakrájejte na menší kostky a pažitku nakrájejte najemno. Společně je vložte je do sýrové omáčky a promíchejte.
- 4Nyní si předehřejte troubu na 205–210 °C a připravte si zapékací nádobu o velikosti alespoň 25 cm × 30 cm.
- 5Sýrovou omáčku smíchejte s těstovinami. Směs následně přesuňte do zapékací nádoby, tu vložte do vyhřáté trouby a zapékejte 20–25 minut na 205–210 °C. Po zapečení vyjměte z trouby, těstoviny rozdělte na požadované porce a podávejte.
Tip
Jídlo doplňte třeba o rajčatový nebo okurkový salátek.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová